HET PLAFOND heet u van harte welkom bij de opening van

Stefan Hoffmann & Céline Berger. ‘Low Hanging Fruit’

op zaterdagavond 30 september 2017 – vanaf 19.30 uur.
Deze presentatie is te zien van 30 september t/m 12 november 2017.

Stefan Hoffmann en Céline Berger. Allebei kunstenaar, en al jaren samen, maar ze hebben nog nooit samengewerkt. Nu bij HET PLAFOND doen ze dat voor het eerst.
Soortgelijke woorden schreven we ook afgelopen juni, bij het project van Anique Weve en Daan den Houter. Duo-presentaties bij HET PLAFOND: geen beleid, maar gewoon mooi en bijzonder toeval!

Stefan Hoffmann (1961; Peine/BRD) en Céline Berger (1973; Saint Martin d’Hères/Frankrijk) gaan HET PLAFOND letterlijk gelaagd te lijf:

Hoffmann spant op enige afstand onder het plafond – vlak boven je hoofd – een transparant velum. Midden daarop zweeft een rozet zoals je vroeger op stucplafonds zag: een barok-uitbundig geheel van planten, putto’s en fruit. Dat alles bijna voor het plukken, maar alles in zwart-witte zeefdruk.

Berger voegt daaraan een kleurige beamerprojectie toe, dwars door dat velum op het eigenlijke plafond. Hoffmann’s rozet krijgt zo enige kleur, maar werpt tegelijkertijd een schaduw op het plafond – als een donker hemellichaam, of een zwart oog. Daaromheen laat Berger felgekleurde stralen statig-langzaam ronddraaien; soms lijken die te exploderen, waarbij ze schichtig van kleur verschieten.

Een stug betonnen plafond uit 1997 refereert zo enerzijds aan plafonds uit 19e-eeuwse herenhuizen als aan de Westersingel, anderzijds aan onze wereld van disco en techno. Spetterend tegengif voor donkere herfstdagen!

HET PLAFOND nodigt u uit om te komen kijken. De eerste keer kan dat op zaterdagavond 30 september 2017, vanaf 19.30 uur. Op zondag 12 november is er een finissage. Ondertussen is ‘Low Hanging Fruit’ 24/7 te zien vanaf het trottoir van de Gedempte Zalmhaven. U bent van harte welkom!

HET PLAFOND
ruimte voor kunst en cultuur in het woonhuis
van Guus Vreeburg & Willem Besselink

Gedempte Zalmhaven 761
3011 BT Rotterdam / NL
www.hetplafond.nl
www.stefanhoffmann.nl
www.celineberger.com